hict verkent Antwerpen

Op 4 maart hebben we de bureaustoelen gelaten voor wat ze zijn en trokken we er een dag op uit naar de andere kant van Vlaanderen: Antwerpen. Antwerpen heeft veel te bieden, en dus ook de mogelijkheid om de zielen die je op de werkvloer ziet beter te leren kennen.

Je komt niet ver met een lege maag, dus begonnen we de dag met een ontbijt/brunch in het Grand Café Horta. Een mengeling van zoet en hartig vormden de basis van ons krachtvoer.

We vertrokken kort na de middag richting het Eilandje. Daar vond de eerste activiteit plaats bij Antwerp Clue. Alvorens we ons lieten opsluiten, hebben we de tijd genomen voor een groepsfoto in het Felix Pakhuis.

hict groepsfoto in het Felix Pakhuis te Antwerpen

Daarna was het serious business. Bij Antwerp Clue werden we opgesplitst in groepen van 6 en mochten we onze rechercheurspetje opzetten. Iedere groep werd opgesloten in een kamer waaruit men binnen het uur moest ontsnappen door het vergaren van tips; iedere kamer met zijn eigen verhaal. Om het tot een succesvol einde te brengen en dus te ontsnappen, waren logica, inzicht en groepswerk onontbeerlijk.  Een aanrader!

Nadat iedereen was ontsnapt (of vrijgelaten… Oef…) hebben we de tijd genomen om te genieten van het zicht van bovenop het MAS.

Zicht vanop het MAS

Onze volgende activiteit was een tour in De Ruien. De afstand van het Eilandje naar het Ruihuis werd overbrugd met een wandeling en een koffiestop. Het perfecte moment om een babbeltje aan te gaan met die collega die je anders zo weinig spreekt of ziet in de drukte van het kantoor.

De Ruien, Antwerpen ondergronds, laat wat aan de verbeelding over: Stinkt het? Zitten er vieze beesten? Is't met een bootje? Wat als we kapseizen? … De inleiding is bovengronds en op het droge, misschien wat lang, maar dus zeker niet onvolledig. Vervolgens kreeg iedereen Wellingtons, een rugzakje om wat gerief in te bewaren, en een onesie om aan te doen die moest dienen als bescherming tegen vocht en slijk. Want het zijn riolen waarin je terecht komt.

We hebben de Ruien te voet verkend, en dus niet met een bootje. Kapseisgevaar: nul. Uitglijgevaar: zeer waarschijnlijk. Het is er donker. Het stinkt. En ja, er zitten ratten, maar die doen niets. Het grootste gevaar was het risico op nattigheid en misschien een verrekte lies. De excursie door de Ruien was de moeite: een constructie onder het oude centrum van Antwerpen, met een geschiedenis tot voor Napoleon zijn intrede in Antwerpen. Dankzij de assistentie van collega's werden ongelukken vermeden en kon iedereen genieten van de omgeving en de geschiedenis van de Ruien.

Nadien namen we een korte sanitaire stop en een drankje om de Ruien door te spoelen, om vervolgens terug richting het Felix Pakhuis te stappen, waar het avondmaal werd genoten.

De dag werd afgesloten met een avondlijke wandeling en een tweetal haltes om de dorst te lessen. Enkelen hebben een derde halte genomen, om in alle rust en sereniteit te genieten van Antwerp by morning.

Als organisatoren van de dag waren Débora, Steven en mezelf zeer tevreden. De reacties van de collega's waren eveneens positief. We kennen elkaar beter. We kennen Antwerpen beter. Het was een plezante en leerrijke dag. Wij bedanken iedereen voor de goede sfeer en de samenwerking!

Tot op de Hercules Trophy! Alwaar we onze cohesie nog eens kunnen tentoonstellen!

MeetDistrict | Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B/354 | 9000 Gent | Belgium | Phone: +32 (0)92 77 77 84 | BTW BE 0866 039 556 | RPR/RPM Brugge | e-mail: info@hict.com